top of page
49ea8208-d6df-4164-adea-e0d51a658169.JPG

Lichte Staalskeletbouw (LGS) biedt tal van voordelen op het gebied van architectonische vrijheid, waardoor het een steeds populairdere keuze is in moderne bouwmethoden. Hier zijn enkele belangrijke voordelen vanuit het oogpunt van de architect:

 

1. Ontwerpvrijheid: LGS stelt architecten in staat om de grenzen van het ontwerp op te zoeken. De verhouding tussen sterkte en gewicht maakt creatieve en innovatieve architectonische vormen mogelijk. 

 

2. Precisie en Nauwkeurigheid: LGS-componenten worden met precisie vervaardigd, resulterend in consistente afmetingen en minimaal materiaalafval. Dit niveau van nauwkeurigheid zorgt ervoor dat het gebouw perfect overeenkomt met de plannen van de architect, wat constructiefouten vermindert.

 

3. Veelzijdigheid: LGS is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende soorten gebouwen, waaronder woningen, commerciële en industriële gebouwen. Het past zich gemakkelijk aan aan diverse architectonische stijlen, van minimalistisch modern tot traditioneel, waardoor architecten een breed canvas hebben om mee te werken.

 

4. Duurzame Bouw: LGS is milieuvriendelijk vanwege de recyclebaarheid en de verminderde afvalproductie tijdens de bouw. Het kan naadloos energiezuinige functies opnemen, waardoor het een geschikte keuze is voor duurzame architectuur.

 

5. Snelheid van de Bouw: LGS-systemen zijn snel te monteren, wat het bouwproces versnelt. Architecten kunnen projectdeadlines verkorten.

 

6. Duurzaamheid en Levensduur: Stalen skeletbouw is zeer duurzaam, bestand tegen ongedierte en bestand tegen ruwe weersomstandigheden. Hierdoor kunnen de architectonische ontwerpen de tand des tijds doorstaan.

 

7. Brandwerendheid: LGS is van nature brandwerend en biedt verbeterde veiligheid in het ontwerp van gebouwen. Architecten hebben de vrijheid om brandbestendige structuren te creëren zonder concessies te doen aan de esthetiek.

 

8. Lichtgewicht Ontwerp: LGS-structuren zijn lichter dan traditionele bouwmethoden, wat de fundering kan vereenvoudigen en de totale belasting op de bouwplaats kan verminderen. 

 

9. Integratie van Technologie en Technieken: LGS-bouw biedt ruimte voor de integratie van slimme technologieën in gebouwen. De technieken worden weggewerkt in de muren en plafonds wat plaatsbesparing en tijdswinst oplevert. 

 

10. Kostenefficiëntie: De precisie en snelheid van LGS-bouw leiden vaak tot kostenbesparingen. Architecten kunnen middelen toewijzen aan andere aspecten van het project, zoals interieurontwerp of landschapsarchitectuur.

 

Samenvattend biedt lichte staalskeletbouw architecten een schat aan voordelen op het gebied van ontwerpvrijheid, precisie, duurzaamheid en kosteneffectiviteit. .

bottom of page