top of page
fff0b542-0e7e-4c58-b960-03b924b36193.JPG

Voordelen staalskeletbouw

1.    Duurzaamheid: Staal is bestand tegen ongedierte zoals termieten, schimmel en rot, wat houten structuren kan aantasten.

2.    Sterkte-gewichtsverhouding: Licht profielstaal heeft een hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor het een sterk materiaalkeuze is zonder onnodig gewicht toe te voegen.

3.    Snelheid van Bouwen: Geprefabriceerde stalen onderdelen kunnen snel ter plaatse worden gemonteerd, waardoor de bouwtijden worden verkort.

4.    Uniformiteit: Omdat het gefabriceerd is, heeft licht profielstaal een consistente kwaliteit, zonder de natuurlijke imperfecties die in hout kunnen worden gevonden.

5.    Recycleerbaarheid: Staal is zeer recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is in de bouw.

6.    Brandweerstand en niet-brandbaarheid: In tegenstelling tot hout brandt staal niet, waardoor het een veiliger materiaal is in gebieden die gevoelig zijn voor brand. Staal zelf draagt niet bij aan de verspreiding van vuur.

7.    Ontwerpvrijheid: Vanwege zijn sterkte kan staal worden gebruikt om grote open ruimtes te creëren zonder de noodzaak van talrijke steunkolommen.

8.    Minder Afval: Geprefabriceerde onderdelen betekenen dat er doorgaans minder afval op de bouwplaats is.

9.    Veerkracht: Staal heeft het vermogen om te buigen zonder te breken, wat enige weerstand biedt tegen krachten zoals aardbevingen of zware winden.

10.   Dimensionale Stabiliteit: Staal vervormt, splitst of draait niet na verloop van tijd.

11.   Economisch: bouwen met staalskelet is economischer dan andere bouwmethodes.

12.   Netto-binnenruimte: de wandopbouw is dunner dan bij andere bouwmethodes waardoor je meet netto-binnenruimte overhoudt.

13.   Dubbele isolatie: het staalskelet wordt geïsoleerd tussen en achter de profielen. Hierdoor krijg je een extra isolatielaag die zorgt voor betere thermische en akoestische resultaten.  

bottom of page